Policie u Mominky

V úterý nás ve skupince navštívila paní policistka s preventivním programem. Děti byly spíše ostýchavé, ale paní policistka si  je získala maňásky s policisty v různých uniformách. Vyprávěla dětem, kteří zvířecí kamarádi policii pomáhají, jak se policistům dovolat, ale hlavním cílem byla prevence.

Paní policistka chtěla děti seznámit s chováním v případě komunikace s neznámým člověkem, nebo pokud najdou nějaký nebezpečný předmět. Ukázalo se, že děti v tomto věku by rády prozkoumaly jakýkoliv předmět a lízátko by s díky přijaly i od cizího člověka. Paní policistka říkala, že dnes podobně reagují i mnohem starší děti a není na škodu průběžně dětem vše opakovat.

Nakonec přišla nejzábavnější část, snímání otisků prstů. Zjistili jsme jak funguje magnetický prášek a všechny děti nakonec sebraly odvahu a nechaly si ručičku namazat krémem a otisknout na papír. Paní policistka poté nasypala na otisk magnetický prášek a štětečkem jej rozprostřela, zbytek zase sebrala magnetickým štětcem do krabičky. 

Dětem se akce líbila. Paní policistka nám ale slíbila i další návštěvu, takže se budeme těšit.