Nový školní rok zahájen!

Do nového školního roku jsme vkročily pravou nohou. Přivítaly jsme nové děti, které postupně poznávají, jak probíhají dny ve skupince.

Jako první z aktivit jsme si ukázaly, jak se každé ráno s dětmi vítáme, naši tradiční rytmickou básničku.

První dny jsme si také vytáhly barevný padák, se kterým byla velká zábava a spousta smíchu, ale také jsme díky němu zkoušely, jaké barvy už děti umí, jejich prostorovou orientaci a míru zapojování se. První zářijové dny jsme se vydávaly hlavně na dětská hřiště, abychom si užily poslední teplé dny před chladnem tam, kde to děti mají rády a přitom jsme nové děti mohly postupně seznamovat s pravidly vycházek.

V dalších dnech, kdy už se naši noví kamarádi trochu “zabydleli”, jsme se v rámci vnitřních aktivit věnovaly poznávání našich těl, od oušek až po chodidla, za pomocí říkanek, písniček a pohybových činností. 

Velkou zábavou, která pomáhá dětem prolomit stydlivost a prvotní nesmělost, je loutkové divadlo. Děti mají možnost podílet se na vývoji hraného příběhu a naše “tety” zase mohou přizpůsobit téma aktuální náladě a vývoji ve skupince.

Aktivitou, která všechny moc baví a pomáhá “bourat” ledy, je modelování. Pomocí fantazie, ale taky vykrajovátek, formiček a dalších doplňků, můžeme tvořit na přání a přitom si povídat, procvičovat jemnou motoriku a společně se radovat z nově vzniklých děl.

Jak dny ubíhají, vydáváme se dál od DS a začínáme chodit i s novými kamarády na delší vycházky. V rámci nich se učíme spolupráci, pomáhat si a objevujeme svět okolo nás.